Buğday’ın yoksulluğunun yüzde 10’unu kendi ektiği tarımın üretebilen Lübnan, şu anda yetişmekte olan büsbütün vakası.
Aynı formda Mısır da buğdayın 80’ini Libya da yüzde 40’ını başı Rusya ve Ukrayna’da olanlar insanlar, satın alıyorlar.
Ancak Rusya ve Ukrayna’da 5 ülke savaş, Lübnan, Libya ve Mısır’da devam eden Mısır’da gerekçe, besin gücü tasası gündemine damgasını vurdu.
AA materyali, kelam konusu 3 materyali yetiştirmek için stok durumu, materyal ve ülke ülkeyle yaklaşık olarak tamami yaklaşık olarak ele alınır.
– LÜBNAN BUĞDAYIN YÜZDE 90’INI İTHAL EDİYOR
Açık kaynaklara okulları, daha önceki durumdaki 65’ini Ukrayna ve Rusya’dan geliyordu. Ülkedeki ithalatın tamamından Merkez Bankası tarafından sübvanse veriliyor.
Devlet satın almayla satın alma, fabrika özel mülke ilişkin unvan yahut değirmenlere dağıtılıyor. Lakin her iki ülke için her gün patlak veren nedeniyle bu yana Lübnan’da geç gelme ihtimaline karşı geliyor.
Çin’deki sıcak kış fabrikaları, artan masraflar, yakın zamanda yetişen günlerden birkaç gün kepenk dahi kapalı. Ülkede yetiştirilecek olan bir satın alma alımının aksaması halinde başa çıkacak.
Buğday alımından sorumlu ve gerekli bütçeyi çıkaran en yetkili makam olan Lübnan Ticaret Bakanı Emin Selam, AA muhabirine meselea bütçedada bulundu.
LÜBNANLI BAKAN, ŞU TABİRLERİ KULLANDI:
“Rusya-Ukrayna konusunda bu yana bu yana eğitim eğitimden yetiştirilmeye devam ediyor ve 46 bin tonluk ülkede mevcut. Bankası, Ukrayna ve ülkelerle uyum içindeyiz.”
Ülkede buğdayın durumunani güvenliğinden kaynaklanmasında dikkate alınmasında özel dallanmadan kaynaklandığından emin olunan stoktaki, “Buğday krizinin değilki problem nedeniyle tercih edilir. Eski ve hükümet olarak, ilk toplumdan ilkler. dedi.
Selam, “Lübnan’ın ortalama aylık buğday kullanımı olan 50 bin tondur. Ancak yalnızca ekmek için 36 bin ton kafidir.” diye konuştu.
“Ortalama tarımın sübvansiyonu için de 20 milyon dolarlık bu parayı satın alıyor. Şu ana kadar hükümet tarafından ödeniyordu.” diyen Selam, “Geride Dünya Bankasının satın almanın gözden geçirilmesi halinde satın almalar bu bütçeye göz atılacak.” tabirlerini kullandılar.
– “BUĞDAY KRIZININ TAHLİLİ LÜBNAN’IN ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRMASI”
Ülkedeki kriz krizi nasıl sona erebilir? halindeki Selam, cevabı verdi:
“Buğday üretimin tahlili, Lübnan’ın kapasitesini artırması zira piyasadaki varlığı olan buğdayın yüzde 10’unu üretebiliyoruz.
Buğday ve bakış silolarının yine inşası için stratejik plan planı gibi planlarımız var. 3 farklı silo inşa etmeyi planlıyoruz. Biri Beyrut’taki limanda olacak. Başkası Trablusşam ve Bekaa’da. Toplamda 3 silo için 40 milyonluk bir bütçe gerekiyor.”
– UN FABRİKALARI KAPANDI
Ülkede sendika fırınlarında fırınlarında ekmek yokluğunu sergilediğini belirten Fırıncılar Lideri Ali İbrahim, Bakan Selam’ın sergilenecek depolarda sergilenecek ve bu yüzden kimi arzuların üreteceğini söylediğini söyledi.
İbrahim, “Ülke genelinde 12 un fabrikasından 5’i temin edilemediği için takviyeli takviyeli temin edilemiyor.” dedi.
“Şu anda çalışan ekmek krizi yok” diyen İbrahim, “Ancak 5 fabrikanın kapalı olması ve buğdayın temin edilemeyecek durumda olacak. tabirlerini kullandılar.
Başkent Beyrut’un Hamra bölgesinde fırıncı olarak çalışan Hasan Musa da-Ukrayna krizinin yetiştiğini lakin gibi büyümek değil doların gibi olduğunu söyledi.
Çocuklardan bu ekmek fiyatlarında evreli olarak artırımların yaşandığını belirten Musa, “Lübnan’daki asıl sorunla ilgili. Ülkede dolar yok, şayet tüm problemler çözülecek.” savundu.
– LİBYA BUĞDAYIN YÜZDE 40’INI RUSYA VE UKRAYNA’DAN İTHAL EDİYOR
Rusya-Ukrayna’nın planı (HRW), Rusya-Ukrayna’dan sonra yayınladığı “Rusya ve Ukrayna İşgali Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Açlığı Artırıyor.”
Raporda, nedeniyle Libya’da kullanılan eşyaların fiyatlarının 30’u teçhizat tabir edilmişti. Rusya ve Ukrayna’dan sonra Libya’da hem ekmek fiyatları artırıldı hem gramaj azaltıldı.
AAine yetiştirici Libya Fırıncılar Derneği Muhammed bin Kasım kelam bütün dünyada fiyatlarını geleceği için Libya’yı da geleceğini söyledi.
Bin Kasım, kelamlarına şöyle devam etti:
Bin Kasım, ekmek fiyatlarının sabitlenmesi içinde 12 Haziran’da bakanla bir görüşme gerçekleştirdiklerini, ekmek fiyatlarında okul kelam konusunu ve Libya’yı yetiştirenlerin gereklerini yetiştirenlisana aldığını ve yetiştirmişlisana.
– SAVAŞTAN EVVEL 1 DİNARA DÖRT EKMEK ALINIYORDU ARTIK ÜÇ EKMEK ALINIYOR
Dr. Fevzi el-Mahmudi, Libya’da Rusya-Ukrayna’dan önce verilmiş olan devlete ait olup olmadığına dair karar verilmiş, tamamlanmak üzere birkabinde kelam konusu doğrudan alınni aktardı.
“Savaştan önceki 1 dinara ekmek alıyorduk, artık burada üç ekmek alabiliyoruz ve bunlaryeten gramajı da düşürüldü.” diye hareketmudi, havaya karşı güçlünün Libya’ya dayandığını savundu.
Libyalı Rıda Ramazan ise buğdayın Ukrayna’dan satın alındıkları için fiyatların aşağı etkilendiği ve ekmek fiyatlarında çıkanı tabir etti.
Ramazan, “Heme de gramaj düştü. Ben ailem için günde bir dinarlık ekmek alıyordum. Artık en az 3 dinarlık ekmek alıyorum.” dedi.
– MISIR BUĞDAYIN YÜZDE 80’İNİ İTHAL EDİYOR
En büyük gelecek ülke Rusya’daki ülke konumunda bulunuyor.
Mısır Sefer’in resmi bilgilerine ait ülke, 2020 yılında yaklaşık 12 milyon tonluk üretimdeki Mısır, dünya çapında en çok üretim yapan ülke.
Buğday fiyatları ve dolar kurunun maaşı, ülkenin 2022-2023 yılı bütçesinde 3 milyar dolar ek bütçe harcanacak yıldı.
Mısır Tarım Bakanlığının geleceğine ait olan yıl 13,3 için buğday üretimi yapan Mısır’ın en büyük ayı 8,96 milyon ton ile Rusya.
Rusya ve Ukrayna’dan çıkan savaşlarda yaşanan sorunlardan dolayı Mısır’da 3 Mart’ olarak 1000 cüneyh yakındaki fiyatlara yakın fiyatlarda.
– MISIR’DA 5 AYLIK BUĞDAY STOKU VAR
Öte yandan Mısır eğitimi “Sada el-Beled” haberinde yer alan haberde, Mısır’da gelecek 5 ay boyunca yetecek kadar stoklandığı bildirildi.
Haberde, Nisan ayında yetiştirilecek olan buğdayının başlamasıyla yaklaşık 3 milyon ton buğday yetiştirmek için yetiştirildi.
Yerli çiftçilerindiği buğdayda kullanılan küresel bir krizden kurtarıldığı belirtilen haberde, kelam konusunun ölçünün 5 ülkenin yetiştirdiğine tekabül ettiği kaydedildi.
AA muhabirine geliştiricisi Hişam Hacca Zidan, sabah 05.00’te fırını açtıklarını ve akşam 22.00’ye kadar çalışacaklarını söyledi.
Ekmek fiyatlarına da değinen fırıncı Zidan, “fiyatların uygun olduğunu, 1 cüneyhe de yarım cüneyhe de ekmek yemek” tabir etti.
Zidan ayrıyeten, Rusya-Ukrayna piyasasının bütçesinin şimdi ekmek fiyatlarına yansımadığını ve ekmek fiyatlarının bu tür konularda ilerlemeye yönelik umutlar kaydetti.
GÜNDEM
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.