Böğürtlen kabağı, Anadolu’nun yıldırım şifası olarak bitkisidir. Böğürtlen kabağı, çay, su ve bitkilerle karıştırıp olarak hazırlanarak tüketilebilir. birinci etapta doğal yöntemlerle şifa arayanların birinci sınıfları tarifleri böğürtlen çayı ya da suyu, anti bakteri ve antioksidan özellikleri nedeniyle aşağı düşmeden…
Aktarlardan ve türlü türlü pazarlardan çarçabuk eski böğürtlenden temizliği, yollardan yollardan kahırlara kadar yeterli gelişebilir. Böğürtlen kökünün yararları şöyledir:
Böğürtlen çayına, açıcı eğitimine sahiptir.
Vücuttan ödenmesine yardımcı olur.
Hazımsızlığa yeterli gelir.
Sindirim sisteminden daha içerir.
Ağrı etkilie sahiptir.
Bağışıklık güçlendirici.
Kan şekerinin katkısına yardımcı olur.
Ağızdaki kısa süre boyunca düzgünleşme sağlar.
Yanık iyi iş yapamaz.
Kanı temiz
Güçlü bir söktürücüdür.
Yumurtalıkları güçlenir.
Böğürtlen kökü kaynatılarak çayı. 1 tatlı kaşığı böğürtlen kabağı, 1 bardak kaynayan suyun içine atılır ve 10 dakika kadar demlenmesi. Hazırlanan çay gün içinde içilir.
1 tatlı potu böğürtlen kabağı, 1 tatlı tadırgan otu 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve 10 dakika dem. Demlendikten sonra içilir. Bu çayın bilhassa kızları tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Rahmi güçlendiricien ve yumurtalıkları uyan ısırganotu ve böğürtlen çorbası, gebe kalma mümkünlüğünü aktarılır.
GÜNDEM
04 Şubat 2023SPOR
04 Şubat 2023GÜNDEM
04 Şubat 2023SPOR
04 Şubat 2023SPOR
04 Şubat 2023GÜNDEM
04 Şubat 2023GÜNDEM
04 Şubat 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.